Зв'язатись з нами

Ico Новини компанії
02.10.2018

Як підготуватись до акредитації лабораторії?

На сьогоднішній день одним із найбільш важливих питань у сфері лабораторної діагностики є підготовка до акредитації, а саме проведення валідації/верифікації методик.

Сама процедура для багатьох є не до кінця зрозумілою, і більше того, відсутня інформаційна база для освоєння основних принципів підтвердження достовірності та якості. Але кожного дня ми рухаємось вперед, щоб бути більш освіченими та компетентними.

Значний крок, або можна навіть сказати стрибок у плані інформаційного забезпечення спеціалістів у сфері лабораторної діагностики було зроблено минулого тижня.

У період 24-28 вересня у чотирьох містах України - Львові, Києві, Дніпрі та Одесі, було проведено навчальні конференції за спільною темою «Інноваційні рішення для зовнішнього контролю якості, валідації та верифікації методик».

Такі заходи проводились за участю представників польської компанії  PZ CORMAY S.A., що є одним із найбільш відомих виробників лабораторного обладнання та реагентів, представлених на ринку України.

Під час конференцій спеціалісти із Польщі поділились досвідом проведення валідації методик клінічної хімії у європейських лабораторіях та надали покрокові інструкції виконання такої процедури.

Даний захід був нашою першою спробою допомогти вітчизняним лабораторіям оптимізувати заходи підготовки до акредитації.

На жаль, далеко не всі лікарі-лаборанти, а також керівники закладів змогли взяти участь у конференціях у зв’язку з об’єктивними причинами. Проте наші фахівці готові ділитись досвідом та відкриті до співпраці.

Для кого є актуальною дана тематика – звертайтесь до координатора проекту на території України, спеціаліста у сфері клінічної хімії – Джус А. Р. за електронною адресою: product3@diameb.ua, або до ваших регіональних представників.