Зв'язатись з нами

Ico Новини компанії
11.05.2019

Роль лабораторної діагностики для сімейної медицини

На сучасному етапі реформування медичної галузі лабораторна діагностика є складовою діяльності будь-якого закладу охорони здоров’я. Популяризація якості надання лабораторних послуг є нашою головною метою, що спонукає знову і знову розповідати про кожен крок реформи.

Раді повідомити, що черговий раз нашою підтримкою у поширенні актуальної інформації стала  Волинська обласна клінічна лікарня, на базі якої було організовано конференцію під назвою «Актуальні питання запровадження лабораторної діагностики на рівні амбулаторії загальної практики — сімейної медицини».

Учасниками заходу стали не лише лікарі-лаборанти, а й керівники закладів та практикуючі лікарі сімейної медицини.

 

У рамках заходу було висвітлено наступні питання:

1. «Основні аспекти лабораторної служби на первинній ланці надання медичної допомоги».

(доповідач: експерт з терапії УОЗ Волинської ОДА, М. Берник)

Микола Михайлович Берник задав вектор для роботи керівникам закладів, що стикнулись з питанням розбудови лабораторної діагностики для забезпечення первинної ланки охорони здоров’я.

2. «Забезпечення контролю якості лабораторних досліджень на доаналітичному етапі».

(доповідач: координатор групи експертів з клінічної лабораторної діагностики, зав. КДЛ ВОКЛ, Л. Мілінчук)

Людмила Петрівна Мілінчук поділилась досвідом створення сучасної лабораторії у державному закладі, яка відповідає вимогам сучасних стандартів, а також розповіла про широкий перелік діагностичних тестів, які можуть бути виконані для населення.

3. «Організація лабораторної діагностики на первинній та вторинній ланці медичної допомоги у світлі реформ МОЗ України».

(доповідач: спеціаліст по продукції ТОВ «ДІАМЕБ», А. Джус)

Спеціаліст компанії «ДІАМЕБ» ознайомила учасників з розподілом бюджету для потреб охорони здоров’я на 2019 рік, а також продемонструвала новітні досягнення європейських виробників обладнання, що будуть корисними для практичної роботи лабораторної служби.

Після лекцій усіх учасників було залучено до обговорення та висвітлення поточних питань у регіоні. Обговорена інформація стосувалась майбутньої програми «Безкоштовна діагностика», що планово буде запроваджена у 2019 році, а також можливих способів розширення спектру послуг, які надає лікувально-профілактичний заклад. Також було сформовано чіткий перелік так званого «базового» обладнання, яке допоможе лабораторії працювати ефективно та якісно.

Зустріч пройшла плідно та не залишила нікого байдужим завдяки своїй інформаційній наповненості та активній участі присутніх.

 

Читайте про нас також на сайті ВОКЛ за посиланням: http://vokl.com.ua/was-conducte/